Огнеборците на крак по Коледа, евакуираха хора, спасяваха къщи, коли….

Въпреки предупрежденията на огнеборците за внимание,  през празничните дни  са бушували  над 30 пожара в Югозапада. С преки материални щети са 8 пожара.

Огнеборците са спасили трудно подвижен 47-годишен мъж при пожар в Банско. На втория ден на Коледа започнал да гори необитаем апартамент в курортния град. Мъжът живеел в апартамент над горящия. С цел безопасност са евакуирани около 26 човека. Причината за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

Навръх Коледа е получен сигнал за пожар в покрив на къща в гр.Сандански. Погасен е от 3 екипа огнеборци. Изгоряла е покривна конструкция и домашно имущество. Навръх Бъдни вечер е получен сигнал за пожар в къща в с.Рилци. Погасен е от 2 екипа огнеборци. Щетите са опушени стени, бяла и черна компютърна техника, домашно имущество.

Селскостопанска постройка горя в района на ж.к.“Струмско“ в Благоевград. Пожарът е погасен е от 2 екипа. Изгоряло е домашно имущество.

През празничните дни екипи на пожарната са гасили 3 пожара с материални загуби в Кюстендилско. Самозапалване в комин е причинило пожар в къща в с. Бабино, унищожени са 2 кв. покривна конструкция. Пожарът в къща в Кюстендил е причинен от късо съединение, изгорели са кухненски уреди и дограма, в апартамент в Кюстендил е изгоряла мазилка на комин след самозапалване. Няма пострадали хора.

Лек автомобил Нисан“ изгоря в с.Черна Места, общ.Якоруда.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *