Заделят средства и за Хлапетата

Над 250 малки футболисти от Благоевград и региона, на възраст от 3 до 10 години показаха умения на Kоледен футболен турнир „Хлапетата“ в зала „Скаптопара“.

„Изключително ми е приятно да бъда с Вас на седмия пореден турнир. Създавате една сериозна традиция. Радостното е, че всяка следваща година все повече хора има в залата, родители, треньори, утвърдени имена на спорта и най-вече бъдещи футболисти.Искам да ви поздравя за това, което правите. Винаги можете да разчитате на подкрепата на Община Благоевград.

Тъй като финансираме детско юношеската школа на „Пирин“ , а това са децата преди школата,  може би е редно да помислим за 2019 година в бюджета на Общината да заделим   средства и за „Хлапетата“. По този начин ще постигнем една приемственост.Сигурен съм, че сред тези малчугани ще има бъдещи футболисти, с които Благоевград ще се гордее.“, каза в приветствието си кметът д-р Атанас Камбитов.

За  всички участници имаше осигурени медали, грамоти, тениски и календари за 2019 година.

Традиционният вече коледен турнир на „Хлапетата“ се провежда за седма  поредна година. Децата се надпреварваха в няколко колективни игри и минифутбол, като бяха разделени в различни възрастови групи. Клубът „Хлапетата“ е основан през 2011 година от футболния съдия Георги Иванов.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *