Защо кмет размаха пръст на младите?

Кметът на неврокопското село Господинци Ахмед Ходжов размаха пръст на младите хора и новите семейни двойки. Защо ли? Стряскащите данни за ниска раждаемост, отчетена за страната тази година,  безспорно дала отражение и на малкото и живо неврокопско село. Затова кметът иска да се вземат в ръце и да върнат блясъка на Господинци, не иска да му е празна картотеката. Шегува се, че ще вземе кметът на общината да му намали заплатата. А и не му се иска да приключва мандата с лоши данни, а както винаги е било в края на годината – с наздравица.

Едва на три новородени бебета се зарадвало Господинци през миналата година, след като от години наред малкото село отчитало винаги положителен прираст и висока за селото раждаемост. За щастие и само двама жители ги напуснали завинаги. Благодарение , че селото е притегателно място за живеене, имат и четирима новорегистрирани по постоянен адрес и ако броят на населението през 2018 г. е било 519, през тази е нараснало до 522, което е ясен показател, че отново, макар и малък, има положителен прираст.

Ходжов нарича Господинци “ живо“, щом като от 522 в пенсионна възраст са само 56 човека, 127 са деца до 18 години и в трудоспособна възраст са 339 човека.

„Вярно, че тази година е първа от единадесетте , в които кметувам и за първи път няма сключен граждански брак, но за късмет тези дни бе сключен първият брак за 2019г., уточнява той.

А иначе с бляскаво новогодишно шоу Господинци изпрати старата 2018г.

А кметът пожелава 2019 г. да бъде здрава, късметлийска, плодородна и благодатна.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *