снимка: пресцентър МВР

В Симитли арестуваха крадците на лъскави коли от Банско

Младок от Симитли и негов приятел от врачанско са уличени в кражбите на автомобили на чужденци, пристигнали на ски ваканция в Банско. В дома на 21-годишния мъж от Симитли, както и в жилища, обитавани и стопанисвани от другият в схемата, 31-годишен от Криводол- в селото му и в софийското Мировяне, са открити и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Открити са и вещи, заявени от пострадалите и оставени от тях в откраднатите автомобили. При обиските в Симитли, като съпричастни в извършените деяния, са задържани още и 51-годишен от Криводол и 21-годишен от Симитли.

Напомняме, в дните след нова година двама в Банско изпищяха, че им вдигнали колите. И в двата случая – лъскави коли, на чужденци, с чужди номера.

Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с кражби на МПС, основно с чужда регистрация и собственост на чуждестранни граждани, гости на Банско е проведена на 2  януари. Тя е осъществена от служители на ОДМВР-Благоевград и колегите им от ГД „Национална полиция“. В хода на полицейските действия,  в местността Стражите в землището на гр.Банско, в лек автомобил „Фиат Брава“ са установени и задържани 31- годишен от Криводол, област Враца и 21-годишен от Симитли, област Благоевград.

В хода на проведените процесуално-следствени действия са събрани данни за участие на 31-годишния към извършени кражби на коли и през миналия зимен сезон в Банско. На него и на 51-годишен са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК за кражба на лек автомобил „Тойота Рав 4“ и опит за отнемане на лек автомобил „БМВ Х6“, като деянията са извършени от началото на годината. Постановена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *