Лед във водопровода подпали предизборни страсти

Цяло село е без вода. Село с над 2 000 жители. Кметът казва – виновни са ВиК, ВиК казва – кметът бяга от отговорност….

А всъщност на чешмите в Рибново няма вода, защото водохващането е замръзнало.

Проблемът е в един водопровод, от т.нар. „трасе на Башев“. Градено по време на управлението на бившия кмет Ахмед Башев, част от което управление е била и настоящата кметица Минка Капитанова. „Изразходвани са огромно средства, около 3 милиона за изграждане на 17 километра водопровод. Въведен е в експлоатация през 2012 година. Ние експлоатираме това, което ни е предадено. Каква вина има дружеството за некачественото изпълнение на тази инфраструктура?“, риторично пита инж. Росица Димитрова, обяснявайки ситуацията на замръзналото трасе.

Всъщност кметицата отдавна „настъпва“ шефката на ВиК, включително Минка Капитанова провокира грозна караница на заседание на ВиК-асоциацията неотдавна. „Явно Минка Капитанова влезе в предизборна кампания“, обяснява неангажираността на кметицата шефката на ВиК и допълва: „Минка Капитанова за пореден път отказа да носи отговорност и издаде заповед за воден режим. И по този начин двете зони в селото в определени часове да имат нормално водоподаване. Няма да допусна държавното дружество да бъде компрометирано и опетнявано“, категорична е инж. Димитрова.

Три дни служители на водното дружество се борят с ледовете на водохващането над Рибново, уверява управителката на ВиК. И казва, че усилията на местните за размразяване на ледовете са концентрирани при водохващането на неточно място.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *