Видеоуроци за първолаци и абитуриенти в библиотеката

Представете си урока от учебника… като филмче. Това е напълно реално. И възможно: децата да видят урока „на видео“. Може да се случи в библиотеката в Благоевград. Достъпно е за всички. А уроци като филм има за всички ученици – от 1-ви до 12-ти клас.

От тази година Регионална библиотека „Димитър Талев“  – Благоевград е абонирана за онлайн платформата „Уча се“. Платформата е с уроците от училище, които са представени лесно, разбираемо и интересно. Видео уроците са комбинирани с тестове по изучавания материал. От библиотеката най-учтиво канят учителите от благоевградските училища, заедно с учениците им да учат онлайн в библиотеката.  Там осигуряват 15 компютъра, лаптоп и мултимедия. За удобство и улеснение на всички, е добре предварителна уговорка. Уроците ще могат да бъдат провеждани по предварителен график.

Абонаментът за „Уча се“ е ново достижение за библиотеката, с което с гордост „влизат“ в 2019-та година. Желанието на специалистите по библиотечно дело е съвместно с учителите да разкрият на децата чудния свят на знанието и мъдростта. Тъй като библиотеката и училището са свързани  чрез книгите и познанието.

Регионална библиотека „Димитър Талев“  – Благоевград е уникална и основна културна и информационна институция за Благоевградска област. В библиотеката традиционните  и електронни документи се допълват взаимно и са в помощ на потребителите на информация. Основна цел на културната институция е привличането на все повече деца и младежи като читатели.

За децата функционира Детският отдел на библиотеката. Отделът събира, съхранява и предоставя за ползване библиотечни документи за деца с научно-популярно, художествено, справочно съдържание и периодични издания.  За тях предлагаме и детско кино, както и мултимедийни презентации за онагледяване на информацията за празници, писатели, исторически личности.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *