Природно бедствие ли е зимата?

Едно време му викахме зима, а сега – природно бедствие. Така някои шофьори се шегуваха за зимната обстановка. Е, други пък не са доволни, не може да се угоди на всички. Някои по природа са си недоволни. Пътните настилки се обработват постоянно срещу обледяване, видя репортер на Агенция БГ.   Навсякъде по трасето до Гоце Делчев, където е най-много снегът в момента, около 30 см, се виждат машини, които почистват.

Най-зле действително е за шофьорите на тежкотоварните автомобили, които мръзнат на границите. Днес вече са отменени ограниченията за движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в района на Предел и Папазчаир. Тировете, които пътуват за Гърция, се пропускат поетапно на граничните пунктове Кулата и Илинден.

Най-много, около 9 км, пак е опашката от тирове край Петрич. Изключително интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата-Промахон“, от 06,45 часа е започнало пропускането на товарни автомобили. Трафикът е интензивен заради образувалите се колони с изчакващи товарни автомобили, чието преминаване е било ограничено заради усложнената метеорологична обстановка.

Кметове пък разпоредиха всеки да почисти тротоарите от сняг и лед пред магазините, офисите, фирмите, заведенията, жилищни кооперации и домовете. Такава заповед издаде кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. Складирането на почистения сняг и леда  се извършва така, че да не се пречи на движението на МПС и пешеходците. В противен случай може да се стигне и до санкции.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *