Петричанинът – най-добър в света по бойни изкуства, бразилски стил

Жиу житцу. Ако на мнозина нищо не им говори това, информираме: това е едно от най-използваните бойни изкуства при свободните двубои ММА. Бойна система, която еволюира паралелно с MMA спорта. И именно световният шампион по бразилско жиу житцу е наше момче. Наше момче петричанин. Николай Николов. В края на месец август, миналата година, петричанинът защити първата за България световна титла в този спорт. За него е и приза „Спортист на годината“ в община Петрич. „За мен е чест, че получавам точно тази награда на община Петрич“, каза Николай Николов и обяви, че дарява паричната си награда за развитието на СК по борба „Беласица“ Петрич, в който започват първите му тренировки. Николай Николов обяви, че 2018 г  е била последната му спортна година.

На бляскава церемония  Петрич отличиха най-добрите в спорта сред своите съграждани.

В категория „Деца – момичета и момчета“ на първо място бе класирана шампионката по лека атлетика Никол Ангелова, а при юношите и девойките, отличието бе за Даниел Тодоров, шампион по билярд. Треньор на годината заслужено стана националният селекционер на женския отбор по борба Петър Касабов, който е петричанин. „Радвам се, че съм избран за треньор на годината в община Петрич за втори път. Никога не забравям откъде съм тръгнал, винаги нося в сърцето си Петрич“, каза Петър Касабов. За отбор на годината в община Петрич беше избран СК „ГоДо“ с треньор Славей Христов. Наградени бяха и други заслужили спортисти, които със своите постижения успяват да прославят името на Петрич. ОХК „Беласица“ получи отличие за устойчиво развитие на спорта.

В приветствие към всички хора на спорта, кметът Димитър Бръчков открои сериозните традиции в спорта, които има община Петрич и тяхното затвърждаване от поколенията до днес. И даде дума, че Общината ще продължи да подкрепя и да работи за развитието на спорта, припомняйки, че Петрич вече домакинства международни, европейски и национални първенства в различни дисциплини.

С церемонията „Спортист на годината“ беше почетена и 95-годишнината от създаването на ОФК „Беласица“ Петрич. Футболният тим получи специално отличие, което връчи Валентин Чакъров, председател на Зоналния съвет на БФС. Кметът Димитър Бръчков отбеляза, че освен силните резултати през годините, отборът е имал най-важното – подкрепата на публиката.

Церемонията „Спортист на годината“ в Петрич беше уважена от редица официални гости, сред които Серафим Бързаков и шампионката по борба на България Тайбе Юсеин.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *