Кмет даде един ден бонус за учениците

4 февруари ще бъде неучебен ден за учениците в  Благоевград. Заповедта е на кмета д-р Атанас Камбитов. Министърът на образованието определи за неучебен ден само 5 февруари. Кметът Камбитов даде още един ден бонус, като целта е учениците да имат по-дълга междусрочна ваканция.

На практика  учениците в Благоевград ще почиват общо четири дни, заедно със събота и неделя. Те ще трябва да се завърнат в класните стаи на 6 февруари, когато официално започва и вторият учебен срок.

 1 Comment

  1. Чобанов съобщи още, че следващата седмица ще бъдат представени и предложенията за промени в приема за първи клас, които ще са в синхрон с наредбата на Министерството на образованието за организацията на дейностите в училищното образование. В нея се предвижда деца, чиито братя или сестри до 12- годишна възраст са ученици в същото училище, да се разпределят в първа група по независимо от постоянния или настоящия им адрес. По този начин ще се избегнат случаите, когато второто дете е записано в кварталното школо, а баткото например учи в центъра. През миналата година общината се опита да реши проблема с вторите деца като им даде голям бонус от точки при кандидатстването. Ако обаче адресът им не е в района на училището, шансът им за прием в него беше доста по-малък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *