Внуци учат бабите на новите технологии на Бабинден

Майките от Симитли отпразнуваха Бабинден по стар български обичай. Първото бебе, жител на община Симитли, бе избрано за „Бебе на 2019”.

Родителите на малкия Христо – Рая и Атанас получиха плакет от кмета Апостол Апостолов и огромно плюшено мече с пожелание да порасте по-голям от него. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов поздрави всички майки  и сподели, че няма по- хубаво нещо от това да проплаче едно дете в къщата.

Големи благодарности имаше и от майките, на които народният представител Стефан Апостолов не спира да помага и дава надежда да имат и те едно малко отроче.

Майка на близнаци  и д-р Крилчева пресъздадоха ритуала по поливане ръцете, тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят. Майката на Близнаци Янина поднесе към всички акушери и доктори благодарността от името на всички майки към хората, грижещи се за децата им.

Подаръци имаше и за всички дечица, родени в Симитли през тази година. Бебетата на 2010 година, които вече са ученици, направиха прекрасна програма за присъстващите. Стихове за майката, бабата, майчинството, както и песнички за обичта към мама изпълниха учениците с класен ръководител Гергана Василева.

Хумористична сценка за бабата и внучето, което я учи на новите технологии, разсмя всички присъстващи. Ученици пременени в народни носии посрещаха майките на вратата на ресторанта с питка и мед. Хората, които се грижат за децата ни след раждането, а именно лекарите, също бяха гости на пищното тържество.

Д-р Апостолова, д-р Крилчева, д-р Илиев заедно с акушерките, кметът Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на ОбС Владимир Христов, зам.- кметът Евгения Георгиева, директорите на училището Таня Янкова и на детската градина Теменужка Матова,  кметовете на селата Крупник, Черниче, Полена, Полето, Брежани и щастливите майки извиха дълго хоро и си пожелаха да има все такива поводи за веселба.

109 са децата родени в общината през изминалата година. Две двоки близнаци има родени в община Симитли  в Симитли 55, 32 момчета и 23 момичета, Крупник имат 14 бебета, Долно Осеново- 13, Евроселото Черниче- 11, Полена имат 5 бебета, Полето имат 3 деца, Железница 3, в Брежани – 4 и в Градево 1.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *