Ухажваме британците за Банско и след Брекзит

Ще се откажат ли британците от ските в Банско след Брекзит или напротив – това обсъждаха дипломати с представители на местната власт, полицията, туроператори, концесионери на ски зоната в Пирин.

Полицията дава гаранция, че пази всеки турист като писано яйце. Шефът на полицейското управление в Банско гарантира, че засилено полицейско присъствие има в района на ски зона Банско и на всички входно-изходни артерии, с оглед на терористичните рискове. Освент това, на вниманието на дипломатите, бе отбелязано, че инцидентите с британски туристи в курорта намаляват всяка година поради адекватното отношение на туристическия бранш, тур агенциите и полицейските служби.

Британското консулство на среща в Банско по време на активния сезон. Дипломатите за обединеното кралство обсъждаха дали ще се запази ръста на британските туристи в Банско след Брекзит. Защото, засега, Банско се продава добре на британския пазар, гарантират туроператорите. Обсъждаха тенденциите и рисковете, които британските туристи срещат по време на престоя им в курорта. Добрите условия за зимни спортове, взетите мерки от органите на реда за нормалното протичане на сезона, дават добри предпоставки за неговия успешен край, който се предвижда да приключи в средата на месец април.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *