Планирате ли почивката си?

По-сигурни и по-изгодни резервации може да получите, ако рано планирате  почивките си. Това смятат от Комисията за защита на потребителите (К ЗП). Ранните резервации са по-изгодни и от гледна точка на цената.

А кои са най-често срещаните рискове при организирането на почивка? Обикновено това са случаите, в които има некоректна практика на този, който стои отсреща, най-често туристически агенции. Добре е да се проверява дали са регистрирани в Министерството на туризма и имат ли валидна застраховка „Професионална отговорност”, предупреждават експертите.

Другият риск е да ни хареса много това, което се предлага – да е добре обяснено, красиво илюстрирано, а после да се окаже, че част от обещаните услуги не могат да бъдат предоставени или че действителността е по-различна от предварителното описание.

Хората трябва да знаят, че при отменени пътувания потребителите също разполагат с права. Туроператорът носи отговорност за всяко неизпълнение или неточно изпълнение на своите задължения по договора.

При неблагополучно развитие на едно пътуване, потребителите веднага следва да потърсят представителя на съответната туроператорска агенция, която организира пътуването, за да разберат какво е действителното положение и да предявят всички свои претенции към него първо.

Повече за правата при пътуване със самолет и автобус можете да прочетете на официалната страница на функциониращия към Комисията за защита на потребителите Европейски потребителски център.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *