Винарите от Симитлийско готвят еликсира

Празникът на Св. Трифон  ще бъде отбелязан подобаващо в симитлийските села. За поредна година, по традиция, ще се лее вино край лозовите масиви в симитлийска община и боговете на виното ще благословят лозарите в Симитлийско. На 2-и февруари (събота)  ще се съберат жители и гости на Полето, за да почетат празника.

В 12:00часа ще бъде отслужен водосвет в параклис „Св. Георги“, а след това ще бъдат зарязани лозите. Закон е в Полето да се празнува големият празник на виното, а заедно с него на скарите да се пекат десетки килограми месо и месни деликатеси, приготвени от сръчни майстори от селото. Музика и веселба не липсва, а гвоздеят е избирането на най- добрият винопроизводител от селото.

Полето се слави с най-много лозови масиви в симитлийска община и за това  хората от общината тачат  много празнуването на Трифон там.

В село Полена също ще празнуват Трифон Зарезан в петък на 1-ви. Кметът на селото Веселин Топузов кани всички на зарязването на лозята до църквата, а след това всички ще поседнат на по чаша вино и вкусно приготвени мезета. По обед в петък вино ще се лее в Полена.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *