Стипендии за зрелостници със социална кауза

Американският университет ще подкрепя финансово зрелостници. Те обаче трябва да сa с  изключително социално въздействие върху общностите, в които живеят. Стипендията ще предоставя възможност на млади хора, които с делата си са допринесли за положителна промяна в своята общност. АУБ ще им даде шанс да получат качествено образование, така че те да продължат да бъдат носители на позитивна промяна в обществото.

Програмата е отворена за всички ученици в 12 клас, а първите стипендианти на Rising Impactors ще бъдат избрани от специална комисия. Проектите ще бъдат обективно оценявани както от гледна точка на дълготрайността и възможностите за надграждане на положителната обществена промяна, която предизвикват, така и от гледна точка на броя хора, облагодетелствани от тази положителна промяна.

Програмата се подкрепя от водещи работодателски организации и се финансира с дарения от компании, фондации и частни лица. Няколко големи международни компании вече заявиха категоричен интерес към инициативата. Пионер в приноса към каузата е президентът Росен Плевнелиев (мандат 2012 г. – 2017 г.), който вече предостави финансова подкрепа в полза на програмата.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *