Пазете коледния дух и добротата (видео)

Едно детско писмо до дядо Коледа, вече месец и повече, откакто си изпратихме белобрадия старец за Лапландия, ни напомня за доброто, което да пазим и да вярваме в него. Писмото е на Кари от Благоевград, най-доброто от 2 000 писма, пуснати със съкровени желания… Кари докосна сърцето на дядо Коледа с прочувственото си писмо за приятелството, семейството и пропуснатата семейна почивка заради бебето в корема на мама. Но, за семейна почивка на вече порасналото им семейство тя събирала парички от закуските. Събрала 27,60 ст., които дава за най-скъпото – семейството.

С вяра и с неподправена детска чистота момиченцето напомня за доброто и вярата в доброто. И че чудесата се сбъдват… Кари ни връща надеждата и вярата, че чудесата наистина се сбъдват, ако вярваме в тях, месец и малко след Коледа. Когато асистентите на дядо Коледа дадоха подаръците на авторите на най-добрите писма.

Телефон, камера, химична лаборатория, интерактивно коте… приятелство пожелаха децата на Благоевград от дядо Коледа и той… изпълни детските желания. Бялата брада на дядо Коледа, всъщност, слага кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, традиционно в инициативата „Писмо до дядо Коледа“. Всяка година гигантска пощенска кутия събира желанията и пожеланията в писма на децата на Благоевград. После доверени хора на кмета четат и изпълняват желанията на авторите най-истинските, най-човешките, най-добрите писма. Така и тази година. Тази година удоволствието да даде подаръци имаше заместник кметът Христина Шопова.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *