Новата община на Благоевград

Месец и половина по-рано откриха обновената сграда на общинска администрация в Благоевград. Отец Стоян Бербатов направи водосвет на сградата. Лентата прерязаха  кметът д-р Атанас Камбитов, евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Новаков, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, зам.-кметът Зорница Кралева.

Целият комплекс– площадно, подплощадно пространство, сградата на Общината не бяха ремонтирани над 30 години. Повиши се енергийната ефективност в сградата на общинска администрация и се редуцира енергопотреблението.

Удължен е и жизненият цикъл на сградата. Служителите на администрацията работят при по-добри условия и се осигури по-лесен достъп до сградата на хора с увреждания. Всичко това стана за 3 502 684,21 лева и е по „Региони в растеж“ 2014-2020, от които европейското финансиране е 2 888 775,71 лева, а националното е в размер на 509 783,96 лева. Съфинансирането по проекта е на стойност 104 124,54.

„Откриваме поредния обект по проект по ОПРР. В момента се изпълняват 11 проекта. Ремонтите бяха повече от неотложни. Това е разликата между нас и някои други. Ние виждаме площада и обновената сграда, а не търсим счупените плочки от старата сграда. Един гръцки философ беше казал, че ако не искаш да те критикуват, не трябва да правиш нищо, не трябва да говориш нищо, не трябва да бъдеш нищо. Е, ние сме точно обратното“, каза кметът д-р Камбитов.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *