Колко много сила в Скаптопара… (снимки)

Младежи със силни мускули и бойна техника от Япония и САЩ, Косово и България са в Благоевград. Градът е домакин на Международен турнир по свободна и класическа борба „Петко Сираков- Иван Илиев“. До неделя ще продължат борбите в зала „Скаптопара“ в Благоевград.

В четвъртък вечер бе официалното откриване. „Не за първи път Благоевград посреща толкова много спортисти от цял свят и не за първи път организираме турнири от подобен ранг. Винаги сме били отдадени към това младите надежди и таланти на България и не само, да се чувстват добре, да имат бази, в които да показват своите  умения и да развиват спорта в себе си. Продължавайте да бъдете гордостта за родителите си, за страната си, за треньорите си! Вярвам, че всички вие имате и ще имате множество спечелени купи и медали по цял свят!“, отбелязаха в словото от името на кмета, домакин Атанас Камбитов.

Организатори на събитието са Българска федерация по борба и Община Благоевград. За федерацията по борба, условията в Благоевград за провеждане на такова състезание и гостоприемството са на изключително ниво, по думите на председателя Христо Mаринов.

Борбата в „Скаптопара“ е петък, събота и неделя. Може да видите класическа борба за юноши и девойки до 23 години  от  Япония, САЩ, Индонезия, Грузия, Украйна, Русия, Словакия, Франция, Португалия, Турция, Израел, Косово, Сърбия, България, Холандия, Тунис, Румъния, Македония и Молдова.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *