Освободиха от такси деца в забавачките

600 деца в детските  градини и ясли в Благоевград са с намалена такса или са освободени от такава.

За 342 от децата в детските ясли и градини в Благоевград дължимата такса е 50% от абсолютната  стойност. Това е предвидено за деца с един родител, както и за две деца от едно семейство,  посещаващи едно или различни детски заведения.

За деца на многодетни родители таксата, която се заплаща за първото дете е в половин размер. За второто дължимата сума е в четвърт размер или  10 лева, което към момента засяга 61 от децата в Благоевград. Общо 196 деца, посещаващи детските заведения на територията на община Благоевград са освободени от такса.

Размерът на таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през 2019 година. Таксата за месец е 40 лева или около 2 лева на ден. Същата не е променяна от 11 години насам.

Всички социални облекчения са записани в Наредба, приета от Общински съвет – Благоевград. Тя е поместена в страницата на Община Благоевград – www.blgmun.com.

От тази година, по разпореждане на кмета д-р Камбитов, Община Благоевград, въведе и специално меню за деца с глутенова ентеропатия. За тях се приготвя отделна храна, като това не влияе на определената месечна такса.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *