Лош интернет герой краде класическите детски приказки

Лошият интернет герой“ – ,,МотХот“ дойде на гости на втора група ,,Пчелички“  в Симитли.  Той искаше да ,,открадне“ на децата класическите детски приказки, но децата заявиха своето несъгласие, като бяха облечени с костюми на любими приказни герои от приказките: „Снежанка и седемте джуджета“,“ Мечо Пух“, и ,,Горска детска градина“.

Международният ден на анти- тормоз в Детска градина „Здравец“ в  Долно Осеново мина под надслов ,,Стоп на тормоза в детската градина! Бъди добър! Бъди толерантен! Бъди приятел! Аз съм!!! Подавам ти ръка…“

Най- малките от група „ Звездичка“ също се включиха под мотото ,,Доброто винаги побеждава“; ,,Бъди добър приятел“.

Тази година глобалната тима е: ,Кибертормоза“. В тази насока учителите от детската градина работиха над задачата да бъде съхранено здравето на децата като се проследява времето за използване на интернет.

В подготвителна група-6 годишни старши учител Мартина Косова запозна присъстващите родители с някои правила, които дават основни познания за опасностите, които крие виртуалното пространство с цел осигуряване закрилата на детето от вредни за него материали и контакти. А за децата от групата бяха оформени кътове за различни видове дейности: изработване на мартеници заедно с майки; четене на приказки и настолен куклен театър; засаждане на стайни цветя ; спортни игри и народни танци.

Децата от подготвителна група 5 -годишни се включиха с игри от ,,старо време“: ,,Скочи на ластик“, ,,Прескочи кобила“, ,,Оратори, Бораторе“, ,,Гони, гони кърпа“. Децата с желание и интерес се включиха в отбелязването на този ден.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *