Подсещат ни за данъка:

Ако платим сега, ще платим по-малко. Започна кампанията за събиране на данъците в община Благоевград. На касите вече ни очакват. В първия ден на данъчната кампания, за всеки платил налозите си, ще има и мартеничка.

В първите два месеца от кампанията дължим 5 % по-малко от данъка за колага, за апартамента, от патента… Това е отстъпката за най-съвестните данъкоплатци. Ето и сроковете, ако решим да плащаме на вноски:

След 30-ти април, до когато можем да ползваме 5% отстъпка, гражданите ще могат да платят на две равни вноски  до 30 юни и до 31 октомври.  Всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите задължения и сроковете за плащане.

Местните данъци и такси могат да бъдат платени на касите, намиращи се на партера на Община Благоевград. Те са с непрекъснато работно време в часовете от 07:30 до 18:30 часа. Плащането може да се направи по банков път, чрез ПОС терминал и касите на Easypay.

Патентният данък може да бъде внесен на четири равни вноски- за първото тримесечие- до 31 януари, за второто – до 30 април, за третото- до 31 юли и за четвъртото тримесечие до 31 октомври.

Община Благоевград предлага и услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е собствениците на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно.  Платформата е  изцяло общинска и работи без посредници.

Системата е опростена и е изключително лесна за ползване. Данъчно задължените лица могат да направят справка и да пристъпят към плащане на сайта www.blgmun.com, в раздел „Електронни услуги“, „Справки и плащане на задължения плащане на задължения за местни данъци и такси“, влизайки в меню “Потребител”. Следва да бъде въведено ЕГН/ЕИК на физическо/юридическо лице, както и входящ номер и дата на документ, подаден  в Дирекция “Местни данъци и такси”.

Услугата е напълно безплатна за данъчно задължените лица.

Предоставяните възможности за ползването на административни услуги в по-широк спектър е сред приоритетите в управлението на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *