Внимавай с огъня!

Апелират за повишено внимание при ритуала с огъня на Сирни Заговезни. Кметове разпоредиха правила за палене на огън и охрана на огнищата. Със заповед на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов се забранява паленето на огън при определени условия по време на празника Сирни Заговезни. Ограничителната заповед е за 10-ти март.

Забраната важи за огньове в опасна близост (разстояние не по-малко от 50 метра) до сгради, постройки, съоръжения, горими материали, както и изгарянето на автомобилни гуми и лесно запалими горива и материали. Забранява се  още и паленето на огньове при силен вятър, както и оставянето им без наблюдение. Огньовете задължително трябва да се изгасят до 21.00 часа при непрекъснато наблюдение.

Екипи от експерти от  Община Благоевград, РСПБЗН- Благоевград, 01 и 02 РУ на МВР- Благоевград и РИОСВ- Благоевград ще следят за реда и сигурността в областния град. Община Благоевград апелира жителите и гостите на града да бъдат внимателни и да не предприемат опасни действия, застрашаващи живота на околните.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *