Възпитават младежи към уважение на жената не само с цвете

8-ми март го има, за да напомня за равноправието на жената. Международният ден го има като символ на свободата на нежната половинка от човечеството, като правото на жената да бъде част от свят без насилие. Така, не само повод за цвете, обясниха 8-ми март на ученици и гимназисти в Разлог. Инициативата бе на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Посланието за толеранс и уважение към жените достигна до учениците в СУ ”Братя Петър и Иван Каназиреви”, Професионалната гимназия по транспорт, РПГ „Никола Стойчев” и Професионалната гимназия по механизация и селско стопанство чрез специално изработени табла.

Обществените възпитатели направиха призив към всички малки и големи, момичета и момчета за уважение към жената и солидарност. Всички табла съдържат посланието: „НЕ БЪДЕТЕ БЕЗУЧАСТНИ ПРИ НАСИЛИЕ И АГРЕСИЯ НАД ЖЕНИ”. В тях е отбелязана и истинската идеята за създаване на Международния празник на жената през 1857 година.

„Ние всички сме отговорни да спрем насилието във всичките му форми! Заедно за един по-спокоен и добър свят!“ – този заряд дадоха на празника в Разлог.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *