Иди в Скаптопара да видиш:

Грации отвсякъде се състезават за златна Пирин купа. 15 спортни клуба от страната доведоха свои момичета да се състезават в Благоевград за „Golden Pirin Cup”. Благоевград за втора поредна година домакинства международен турнир по художествена гимнастика. От събота започна голямото надиграване: с топка, лента, бухалки… 430 грации са в зала „Скаптопара“. Тук са най-добрите момичета от  „Левски“, „Левски-Илияна“, „Левски-плюс“, ЦСКА както и по-нови клубове като „Море“ -Несебър, „Брилянт“ Пловдив, „Велбъжд“ Кюстендил, „Пирин-ЕМ“-Гоце Делчев, „Виктория „Перник, Отборите на Дупница,“Теа-Денс“.

И в неделя продължават състезанията. Два дни за зрителите има много какво да видят – независимо дали разбират или не от това красиво изкуство, наречено художествена гимнастика.

Главен съдия на турнира е Камелия Игнатова, която е световна и европейска шампионка от ансамбъл, съдия международна категория и представител на Български олимпийски комитет.

Втори международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”  се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ. Първото издание миналата година – турнирът бе признат, като първият в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *