Запяха фонтаните, засия площадът

Пеещи  и светещи фонтани  посрещат жители и гости в Благоевград.  Заместник- председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откриха обновения и ремонтиран площад „Георги Измирлиев“, пред стотици жители и гости на Благоевград.

Кметът д-р Атанас Камбитов благодари на тези, които преди повече от 30 години изградиха целия този комплекс, на хората които с много труд и усилия, създадоха и дадоха началото на европейската визия на Благоевград. Благодари лично на кмета Лазар Причкапов, на инж. Захари Донев, на всички онези, които са взели  участие в изграждането на площада.

„Началната идея на проекта беше да не се наруши по никакъв начин художественото и архитектурно решение на покойните архитект Агура и Баров. И се радвам, че успяхме, защото през всичките тези години, площадът и комплексът станаха символ на Благоевград, а един символ не трябва да се променя.  Това е един много  труден проект, в който имаше  доста трудности, доста предизвикателства. Работеше се  под  голямо напрежение, но важното е че успяхме.  Както се казва, всичко е добре,когато свърша добре.

Кулминация  в програмата бе пускането на фонтаните –  красиво изпълнение на водата, съчетано с цветове и в такт с музиката .  За първи път в историята на града ни има такава инсталация и фонтаните изглеждат толкова красиви и интересни за жителите и гостите.

По време на пищната церемония присъстваха още Н.Пр. Митко Солаков- Почетен консул на Р Казахстан, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, общественият посредник на Благоевград доц. Валентин Василев, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков, секретарят на община Благоевград  София Янчева, инж. Захари Донев, арх. Иван Калпачки, заместник- кметовете на Благоевград, общински съветници, директор на Дирекция „Правно-нормативно обслужване и човешки ресурси“, представители на институции, общественици, граждани и медии.

 Много емоции и изненади бяха част от официалното откриване на обновения и ремонтиран площад „Георги Измирлиев“.

Участие в богатата програма взеха емблемите  на Благоевград, ансамбъл „Пирин“ и Биг бенд- Благоевград. Малките грации от КХГ „Пирин“ представиха сложни съчетания и предизвикаха бурни аплодисменти в центъра на областния град. Младият талант Александрина Механджйска изпълни  „Песен за Благоевград“.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *