Столични лекари профилактират диабета в Гоце Делчев

Пациентите с диабет и в преддиабетно състояние трябва да бъдат обучавани как да променят начина си на хранене, да спортуват или поне да проявяват подходяща физическа активност, както и да съумяват да избягват стреса. Това заявиха в Гоце делчев столични лекари от клиниката по ендокринология и болести на обмяната към ВМА.

Над 200 жители на община Гоце Делчев се прегледаха в съботния ден на организираните по идея на младата лекарка в МБАЛ “Иван Скендеров” д-р Румяна Хаджиева и с подкрепата на община Гоце Делчев безплатни прегледи. Прегледите бяха осъществявани от националния консултант по ендокринология акад. Ивона Даскалова и екипът й: д-р Цветелина Тотомирова – гл.асистент, д-р Мариана Йончева-Михайлова, д-р Мила Арнаудова, заедно с д-р Румяна Хаджиева.

В неделя екипът се срещна с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, с който лекарите специалисти обсъдиха възможностите за общи проекти, свързани с профилактика на диабета и заболявания на щитовидната жлеза.

“Грижата за здравето не е само личен проблем на гражданите, но е и един от приоритетите в социалната дейност на община Гоце Делчев. Привличането на лекари в местната болница и организирането на профилактични прегледи с участието на водещи специалисти е традиция, която ще разширяваме“, категоричен е кметът Владимир Москов.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *