Полицай и шофьор сред достойните българи

Кюстендилският полицай Румен Костадинов е сред отличените 50 българи. Те свършили добри дела, помогнали на хора в беда, спасили човешки живот и са „Достойните българи“. Костадинов   бе отличен за действията му по оказана помощ на 13 деца да бъдат изведени от катастрофирал училищен автобус през октомври миналата година, опита да окаже първа долекарска помощ на шофьора Румен Архипов.

Румен Архипов получи инфаркт зад волана, но успя да овладее автобуса да не се преобърне и да спаси децата. За жалост Архипов почина минути след инцидента. Присъдената му награда получи дъщеря му Оля Архипова, тя благодари на организаторите, на баща си за примера, на Румен Костадинов – за човещината и реакцията.

Румен Костадинов сподели при получаването на отличието, че и по природа, и по професия е призван да помага и ще продължи да помага, на таблото, където отличените трябваше да напишат името на достоен човек, полицаят написа РУМЕН АРХИПОВ.

Архитект Пламен Мирянов, основател на фондация „Нашият дом е България“, връчи наградите на Румен Костадинов и на дъщерята на Румен Архипов – Оля.

Церемонията „Достойните българи“ е организирана от вестник „24 часа“ и Българската национална телевизия.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *