Разпределят 720 малчугани в детските градини

Мами и татковци,  не забравяйте, че след 5 дни започва подаването на документи за прием в детските градини в Благоевград. Тази година започва на 18 март (понеделник) и ще продължи до 10 април. Очаква се да бъдат приети над 720 деца,  разпределени в първи и яслени групи в детските заведения.

Заявлението за прием в детските заведения е поместено на сайта на Община Благоевград, секция „Детски градини и ясли“. Образци могат да бъдат получени и в самите детски заведения.

Изготвянето и утвърждаването на списъците с приетите деца, при реализиран прием на първи етап, ще бъде направено до 10 май, а родителите трябва да запишат децата си от 13 до 21 май.

Децата, приети в първа възрастова група в детските градини, следва да постъпят от 2 до 13 септември.

Децата, които посещават яслена група, при желание от страна на родителите да остане в същото детско заведение, се приемат без заявление.

Приемът на деца в детските градини се извършва посредством точкова система, която се формира чрез два вида критерии – общи и социални. Общите критерии са за деца на родители, живеещи в района на детското заведение, такива, които имат брат или сестра, вече приети, деца на родители, които са редовни студенти.

Социалните критерии обхващат и деца близнаци, сираци, деца в неравностойно положение, деца в приемни семейства, без родителски грижи, както и деца от многодетни семейство. Децата със специални образователни потребности се приемат с предимство.

И тази година, както предходните, не се очаква да има проблем с броя на местата в детските градини.

Детайлна информация за критериите, сроковете, подбора и документите е публикувана на сайта на община Благоевград в раздел „Детски градини и ясли“.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *