Ром от Белица се нареди сред достойните българи

Ради Неделчев от Белица се нареди сред достойните българи.  Навръх  ромската нова година той предаде на кмета Радослав Ревански намерена дамска чанта на студентка със значитела сума пари. Като разгледал съдържанието, станало ясно, че е на момиче от село Лютово, община Белица, студентка в Югозападния университет. Кметът на Белица се похвали с младежа от махалата  и го даде за пример.  Заради постъпката си Ради Неделчев получи отличието на церемония в София.

Отличието му връчи Господин Йовчев, директор Правни и бизнес отношения. „Днешните събития изтръгнаха толкова много емоции, както усмивки, така и сълзи. Чувствам се толкова неудобно да говоря пред толкова много достойни българи. Не ме е срам, че някои хора ни наричат цигани. Аз съм циганин. Нас, почтените цигани ни дразни, че високопоставените хора ни слагат под общ знаменател. Можех да прибера чантичката, но съвестта не ми позволи. Искам да кажа на всички хора да  бъдем малко по-добри, каза Неделчев.

Планинските спасители от Банско и Дупница също спечелиха отличието. То е за неколкократното спасяване на човешки животи. Тези награди са за 600 доброволни спасители от БЧК, които всеки ден рискуват своя живот, благодариха от сцената спасителите.

Снимки: 24 часаВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *