Какво е да правиш хлебни кукли в Театър на трохите?

Рисунки  в брашно и хлебни кукли.  Това е  инициативата „Месим, за да се смесим“. Преподаватели и студенти от Американския университет, заедно с потребителите на социални услуги ,рисуваха в брашно и оформяха чрез хлебни кукли своята визия за един по- единен и динамичен Благоевград. Потребители на социални услуги от Защитено жилище „Струма” и Защитено жилище „Слънчев дом”, взеха участие в първото по рода си събитие в Благоевград „Месим, за да се смесим”.

Методът е наречен „Театър на трохите” и е създаден  по време на академични проучвания в университета „Принстън” от преподавателя по антропология в АУБ д-р Надежда Григорова.  Методът се използва в повече от 20 страни на 6 континента и така прераства в световната мрежа „Хлебни къщи”.

Идеята е събитието да се провежда ежемесечно, като в него ще се включват потребители от всички социални услуги на територията на община Благоевград.

По време на инициативата  участниците вдигнаха бели картони в подкрепа на отбора на Спешъл олимпикс, който се провежда в Абу Даби, както и на участника Валери Маринов от Защитено жилище „Струма“.

Това е кампания в подкрепа на спорта за лица с интелектуални затруднения.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *