Каним скандинавци да правят бизнес тук

Областният управител разказва подробно за потенциала на региона пред дипломати от Скандинавието, надеждата е за инвестиции в икономиката някъде в региона. На работно посещение при областния управител на Благоевград бе посланикът на Дания  Н. Пр. г-н Сьорен Якобсен.

Обсъждаха възможностите за инвестиции от датска страна на територията на региона. Посланикът е тук защото все повече датски компании инвестират в различни сфери на българската икономика и този брой продължава да расте. Има желание за изграждане на ясна картина за българските региони и при проявен конкретен интерес от датски компании да насочва според профила на инвеститорите.

Областният управител Бисер Михайлов акцентира на възможностите за развитие на региона с важното стратегическо място на областта, през чиято територия преминава международен коридор, изграждането на автомагистрала „Струма“, която е част от Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Централна Европа с тази част на континента и която несъмнено допринася за по-динамичното развитие на района, тъй като има важно социално-икономическо значение.

Губернаторът насочи вниманието към потенциала за развитие в сферата на културния, историческия, винения, планинския и спа туризма в региона, които ще допринесат за развитието и разгръщането на просперитета и на по-малките населени места. Не пропусна сред акцентите и университетите с идеята за създаване и развитие на съвместни програми за обучение на студенти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *