Следващият фестивал може да бъде по твоята идея

Ако си творец, ако имаш идея за фестивал, ако си креативен, ако ти се прави култура в Благоевград, общината подава ръка. Иди на ТОЗИ АДРЕС и изтегли формуляра за кандидатстване за финансиране на проекти от фонд „Култура“. Започна събирането на идейни предложения, в деловодството те очакват с твоя план за култура до 30-ти март. До края на месеца се приемат предложенията. Фондът финансира до 70% от необходимите разходи. Допустими са пари за хонорари, реклама, административни, разходи по пряката реализация на проекта и всички оправдателни. Всеки може да кандидатства – независимо дали сдружение, фирма или просто човек, творец, с идея. Трябва само накратко да представиш идеята си, освен необходимите средства за финансиране.

Крайният срок е 30-ти март.

Фонд „Култура“ бе създаден по идея на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, а целта е да  бъде подпомагана работата на неправителствени организации и културни институти, които имат желание да създават устойчиви събития в културния календар на Благоевград.

По този начин ще бъдат стимулирани всички културните организации да създават и развиват събития от културен характер.   Със създаването на Фонд „Култура“, Благоевград се нарежда сред големите общини, в които има утвърдени богати и устойчиви културни календари.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *