Творците от Сандански – на топло

Културата в курортния град е в обновен дом. Култура в Сандански ще се прави на топло. Домът на културата се „загря“ от енергиен клас F до енергиен клас В. По проект по програма „Региони в растеж“ финансираха с европейски средства санирането и топлоизолацията на сградата, която е една от символните на град Сандански.

Освен дейностите по проекта бяха извършени и редица обновления – на гримьорните, санитаро-хигиенните помещения, галерията на втори етаж също придоби съвсем нов и съвременен облик. Красива озеленителна система  разкри пространството около Дома на културата, където вече цъфтят, подредени и прилежно поддържани различни видове сезонни цветни композиции и вечно зелени растения.

Кметът на града Кирил Котев се радва, че с ремонта е вдъхнат нов живот на културния облик на града и вече през ден в Сандански се провеждат културни събития. Кметът издаде, че ремонтът продължава и вече има идеен проект за цялостната визия на Дома на културата не само отвън, предстои обновление но и вътре.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *