(видео) Защо хандбалисти се бояха да играят в Неврокоп?

В хандбала. Пирин (Гоце Делчев) останаха втори. Финалният мач на републиканския турнир по хандбал за купа „България“ спечелиха варненци. Локомотив (Варна) спечелиха мача срещу неврокопчани с 27:19 (на полувремето14:9) с което купата на България по хандбал за мъже отиде в колекцията на изключително рутинираният отбор. Отборът има над 60 поредни победи в редовните кръгове.

От федерацията по хандбал намекнаха, че… със страх са организирали финала в Гоце Делчев. „Имахме опасения заради този един особен темперамент на хората тук, дали ще можем всичко да проведем коректно. Но успяхме да сътворим хубав финал. Публиката на Гоце Делчев е коректна, вдъхновяваща, прекрасна“, каза председателят на Управителния съвет на Българска федерация по хандбал, Росица Бакърджиева. Тя не скри възхищението и от поведението и отношението на местната власт към спорта: „И на финала на турнира – ръководството на общината направиха всичко, за което не сме и мечтали. Дай боже всеки клуб да има зад себе си такава подкрепа“, похвалиха кмета Владимир Москов.

Във финалния мач за купата, в неделя се „сблъскаха“ двата колоса в националния турнир по хандбал – мъже за купа „България“, Локомотив (Варна) и домакина Пирин (Гоце Делчев) Играчите и на двата отбора поднесоха един невероятен спортен спектакъл, благодарение на който, любителите на този красив спорт преживяха истински спортен празник.

Експертната комисия отличи двама неврокопчани: за най-добър вратар на турнира, Велик Танев и най-добър защитник, Мирослав Владков. Като най- полезен състезател бе отличен Георги Атанасов от „Локомотив“ (Варна), а голмайстор на турнира е Аспарух Костадинов със 17 вкарани гола в турнира.


Ето и крайното класиране на отборите в турнира по хандбал – мъже за купа „България“ който се проведе на 16 – 17 март в спортна зала „Неврокоп арена в Гоце Делчев изглежда така:

  1. ХК „Локомотив“ Варна
  2. ХК „Пирин’64“ Гоце Делчев
  3. ХК „НСА“ София
  4. ХК „Спартак“ Варна

Купите и медалите на победителите в турнира връчиха: на класиралите се на трето място, председателят на общинския съвет, Ангел Гераксиев. Да връчи отличията на вицешампионът „Пирин 64“ Гоце Делчев се падна на председателят на УС на ХК „Пирин 64“ и народен представител Богдан Боцев, а на шампионите, варненските железничари, отличията връчи председателят на УС на Българската федерация по хандбал, Росица Бакърджиева.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *