OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кмет купува книги за библиотеката

Десет поредици от златния фонд на българската литература и съвременни автори са налични за новата библиотека в село Скребатно, община Гърмен. Книгите са лично дарение от кмета на община Симитли Апостол Апостолов. И в библиотеката в Симитли продължава събирането на книги за село Скребатно след огнената стихия, която изгори Дома на културата и изпепели цялата книжнина. Ще има и още от пренареждането на библиотечния фонд в Читалището в град Симитли.

Редят новото обзавеждане в читалището. Новите стелажи, бюра, маси, секции, столове, шкафове, дивани, щендери за дрехи, подвижни станки, пейки, гардероби, щори са доставени. Започва обзавеждането наново и организация на цялата книжника и налично богатство. Библиотечни специалисти прецизно преглеждат и пренареждат наличния книжен фонд.

Освен новото обзавеждане, читалищната дейност ще бъде в абсолютен синхрон с новите технологии, изискванията на съвремието и новите поколения.  Ще има интерактивна дъска, проектор, а за киносалона – аудио и видео оборудване, звук и осветление за сцена, аудио система за репетиционна и изложбена зала, компютърна конфигурация с необходимата периферия, машина за почистване, както и система за видео наблюдение за осигуряване на безопасността на имуществото на читалището. Има и нови сценични костюми за самодейните колективи, съобразени с броя и пола на участниците в съставите. Всичко това – по проект „Доставка на оборудване, обзавеждани и сценични костюми за Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922”, гр. Симитли”. Проектът  се реализира с европейско финансиране Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020г.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *