Още 250 семейства с обновени жилища, с 2,5 млн. лева санирането продължава

Още 250 семейства имат обновени жилища в Благоевград. 22 жилищни сгради са реновирани по проект по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020.  Броят на всички обхванати блокове, заедно с тези по Националната програма за енергийна ефективност, е около 200. Добрата новина е, че има още около 2,5 млн. лева и санирането продължава.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов символично откри обновените жилища. „Завършваме поредния проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Стараем се да се организираме възможно най-бързо, да проведем процедура и ако времето позволява до есента да сме готови с всички жилища“, каза кметът д-р Атанас Камбитов.

На площад „Христо Ботев“ присъстваха и живеещи в обновените блокове. „Благодарим Ви г-н Камбитов, че придадохте европейски облик на града. Освен, че е уютно и красиво, вече плащаме и по-малко сметки за ток. Свидетели сме, как беше подменена цялата подземна инфраструктура и на площада. Беше наистина необходимо “, каза след церемонията по откриването Емилия Канайкова.

Стойността на проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград“ е 4 712 109,78 лв., след сключен анекс. Целите, които бяха постигнати са осигуряване на по-добри условия на живот за обитателите на многофамилните жилищни сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда, намаляване на емисиите от парникови газове в атмосферата.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *