Владиката освети строежа на мега спортен комплекс

„Първа копка“ на мащабен спортен комплекс направиха кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, изпълнителният директор на „Хидроенергийна компания“- АД Иван Чапов и Неврокопският митрополит Серафим. Владиката  извърши тържествен водосвет за просперитета на новото начинание и за здраве на всички, които ще участват в изграждането му, както и на тези, които ще го ползват в бъдеще.

Като историческо събитие в сферата на спортната инфраструктура за община Разлог определи начинанието кметът Красимир Герчев.

„Всяка инвестиция в спорта е инвестиция в здравето на нацията. Нека след години, когато е открит комплекса винаги да е пълен с деца и млади хора“, каза зам. – министърът на младежта и спорта  Стоян Андонов.

Изграждането на подобно мащабно съоръжение е от изключителна важност за Община Разлог. То ще даде възможност за провеждане на различни по рода си спортни събития и ще разполага с нужните условия за подготовка не само на български, но и на чуждестранни отбори. По този начин ще бъде надградена съществуващата към момента туристическа инфраструктура.

На официалната церемония присъстваха зам. -министърът на младежта и спорта  Стоян Андонов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов,  Валентин Чакъров – председател на зонален съвет на БФС,  Александър Кабзималски – председател на зонален съвет на БФС – Благоевград, д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – Разлог, кметове на населени места в Община Разлог, спортисти, граждани и гости на града.

На площ от близо 103 дка земя изграждат мега спортния комплекс. Той се намира в местността Байова борика, община Разлог. В него ще бъде изграден футболен стадион с размери 68/105 метра с покрити трибуни и капацитет 2000 места, при спазване изискванията на УЕФА, както и още четири открити футболни игрища със същите размери, две от които с външни трибуни с капацитет около 2300 места, включващи и съблекални. Към всичките четири футболни терена са предвидени малки паркинги. Още четири игрища за тенис с размери 18/36 м, две за баскетбол с размери 16,50/30 м и две за волейбол с размери 13/24 м, както и мултифункционална спортна зала с капацитет 1500 места ще бъдат част от спортния комплекс. Открит паркинг с 450 места за автомобили и 10 за автобуси ще улесняват спортуващи и зрители.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *