Международният ден на театъра със спомен за Кольо Кимчев

В международния ден на театъра представят книга за големия талант, големия човек Николай Кимчев. Представянето на книгата „И земен, и небесен“ ще е в Благоевград на 27 март.

„И земен, и небесен“ разкрива различни моменти от житейския път на големия актьор. За събирането на живота му „в корици“, с цялата пъстрота и достижения, с цялата негова емоции, с много откровени интервюта със самия Николай Кимчев, принос имат семейството и многобройните приятели на Кольо Кимчев.

Той е емблемата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Премиерата ще бъде та, в театъра. В Камерна зала на благоевградския театър от 18.00 часа.

Николай Янев Кимчев е роден в гр. Симитли, кв. Ораново през 1952 г.

След завършване на театралното си образование постъпва на работа в ДТ “Никола Вапцаров” – Благоевград и на негова сцена преминава целият му живот, като актьор, и на два пъти като негов директор.

В дългогодишната история на ДТ “Никола Вапцаров” Николай Кимчев се нарежда до неговите най-добри и обичани актьори. Играе десетки роли от българската, руската, европейската и античната гръцка драматургия. Неговият талант го извежда на много български сцени. Николай Кимчев доказа себе като изключителен актьор във филми и празнични събития от регионален и национален мащаб.

На 3 февруари 2018 година Николай Кимчев губи битката за живот. Въпреки това той остава жив в сърцата на многобройните си почитатели.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *