Пазете цветята на Благоевград!

В ход е акция „цвят и зелено“. Ще ви се случи да видите градинари навсякъде по града: пред общината, в стария Благоевград, в коритото на реката… повече цветя и зелени площи в градска среда поискаха от кметска администрация за Благоевград.

Служители на общинската фирма по чистота и озеленяване са в мащабна акция по озеленяване и зацветяване в Благоевград. Сред първите места, на които се обогатява растителността са  градинката пред НАП, коритото на река Благоевградска Бистрица, квартал „Вароша“, площад ‚“Георги Измирлиев“. Обособени са цветни композиции пред  Пощата в Благоевград, пред зала „22 септември“, входовете и изходите на града, парковете в Благоевград.  Освен в централна градска част, дейности по озеленяване ще бъдат извършени  в кварталите на града. Зацветяването по кръговите кръстовища също ще бъде обогатено.

Оформянето на цветните композиции е част от политиката на ръководството  за по-красив Благоевград. Тази година в Бюджета на Община Благоевград са заложени три пъти повече средства за озеленяване на общински площи.

Общината апелира за отговорно отношение и опазване на парковете и цветните композиции в града. При забелязване на нередности може да се подават сигнали на „горещия телефон“ – 073/ 88 44 34.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *