Случаят Розалина: абсолютно предизвикателство за полицейското мълчане

Най-тежката мярка ще иска държавното обвинение спрямо Розалина Кьосева, полицайката, обвинена в изнасяне на полицейска информация. Деянието й е квалифицирано в 4 престъпления: престъпление срещу правосъдието; документно престъпление, извършено в условията на продължавана престъпна дейност; престъпление по служба- споделяне на информация, която представлява служебна тайна с лица, които не би следвало да имат такава информация и доказателства за извършеното престъпление – лично укривателство, обобщи говорителят на главния прокурор на брифинг в Благоевград Румяна Арнаудова.

За „нерегламентирани контакти“ на разследващ полицай Кьосева в прокуратурата имали сигнали от преди повече от година, „но активно по случая се работи от 4 месеца“, каза районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки. Престъпната дейност на Кьосева е засечена чрез СРС-та. В подкрепа на факти и данни са разпитвани и свидетели, като предстоят още разпити. Прокуратурата ще иска най-тежката мяка спрямо полицай Кьосева – постоянен арест. В края на миналата година Районна прокуратура – Благоевград е започнала досъдебно производство за престъпление срещу правосъдието срещу разследващия полицай.

Старши комисар Румен Ганев, директор на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, квалифицира като „предизвикателство пред професионализма на служителите“ арестът на Кьосева, като резултат от полицейски и разследващи действия. „Във всеки район хората се познават и да запазиш подобен тип разследване в тайна е предизвикателство пред професионализма“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *