От нас се иска – само желанието и старанието да ни е чисто!

Започваме: през април да си почистим, да ни е чисто и зелено. Местната власт в Благоевград ни провокира за малко внимание и отношение към града ни. И дава всичко останало. Т.е. инициира мащабна кампания  „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ И осигурява всичко – от чували за смет, ръкавици, посадъчен материал… всичко нужно да махнем боклука пред блока и на тротоара и да подредим, облагородим, озеленим пространствата навън, в Благоевград.

Започваме на 6-ти април. И без извинения, че точно тогава сме ангажирани. Кампанията продължава събота-неделя, събота-неделя, все един ден свободен ще намерим, ако имаме отношение към града, към чистото и красивото, ако ги предпочитаме.

Началото на кметската кампания „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ е в първата събота на април, от 10.30 часа на площад „Македония“, и ще продължи и на 7, 13 и 14 април.

Община Благоевград осигурява всички необходими материали, като ръкавици, бои, разсад и чували за едно по-ефективно и полезно чистене.

Те ще бъдат раздавани на шатри, разположени в кварталите, както и в центъра на града. В кв. „Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с всичко необходимо за почистването. Чувалите, които ще бъдат раздавани ще са в различни цветове, черни- за смесен битов отпадък, зелени за събиране за  стъклени опаковки, жълти за събиране на опаковки от хартия и картон и пластмасови и метални опаковки. Рециклирането на отпадък е изключително важно за природата и света на човечеството.

В зелената кампания на кмета д-р Атанас Камбитов ще се включат и ученици, възпитаници от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, общински служители, представители на институции.

Идеята е заедно да преобразим Благоевград, да възпитаме любов към природата и опазването ѝ, както и да се цени труда на хората, които изграждат нови места за отдих и облагородяват вече съществуващи такива. Идеята е Благоевград да стане още по-красиво и приятно място за живеене и да напомни на жителите и гостите на Благоевград, че задълженията и отговорностите за по-чисти места са на всеки един от нас.

Амбицията е кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ да бъде ежегодна, всяка година в началото на пролетта.

Община Благоевград кани жителите на града да се включат и заедно да преобразим нашия град!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *