АСТРА отново на стълбицата на победителите

Танцова формация „АСТРА“ се изкачи на най-високото стъпало на стълбицата на победителите. Невероятните танцьори показаха и доказаха за пореден път, че освен талант притежават борбеност и силен дух, като издържаха геройски на напрежението и силната конкуренция на известни състави от София, Бургас, Варна, Стара Загора, Перник и др. Те участваха в едно от най-големите събития на столицата в сферата на танцовото изкуство – Национален танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми“ 2019.

Във фестивала тази година участваха 2258 участници и 94 колективи от цяла България, които се състезаваха в три възрастови категории – деца до 9 години; деца и юноши от 10 до 14 години и над 15 години.  Специален приз за хореография получи художественият ръководител Галя Златкова за най-добро комплексно класиране в едно танцово направление и с най-висок резултат от оценките на журито във всички възрастови групи.

Прекрасните  момичета се състезаваха в трите възрастови групи в Направление 2 – Характерни танци и Направление 3 – Улични танци възрастова група над 15 години.

Купа и грамота първо място за танца „МАЛКИТЕ КАУБОЙКИ“ за възрастова група до 9 години – Габриела Анастасова, Дияна Достумска, Диляна Стоянова, Микаела Дюлгерова и Сияна Смиленова.

Купа и грамота първо място за танца „ТАРАНТЕЛА“ възрастова група 10 –14 години.

Грамота 4-то място за Соло танц „ЦИГАНСКА ХУБОСТ“ в изпълнение на Александра Иванова от същата възрастова група.

Купа и грамота второ място за танца „МЕКСИКАНА“ за възрастова група над 15 години.

I -ва парична награда от 150 лв. в Направление 2 – Характерни танци (танци на народите, вкл. ориенталски танци), връчена от Народно читалище “Света София 1997”

В Направление 3 – Улични танци, възрастова категория над 15 години се състезаваха над 30 състава и между тях се получи истинска битка, кой е по-по-най. Публиката в препълнената до краен предел зала, скандираше силно в подкрепа на своите състезатели. Силите на състезателите бяха изравнени и много трудна се оказа задачата на журито да определи победителите. Независимо от късния час, в който дойде реда  за участие, борбените момичета на „АСТРА“ не чувстваха умора и желанието да се докажат на арената на уличните танци им даваше сили. Въпреки, че не се класираха в челната шестица, са доволни от участието си в този нов за формацията стил.

Танцьорите бяха оценявани от жури в състав:

Росен Канев – премиер солист на Софийска опера и балет ;

Алфредо Торес – кубински танцьор, хореограф, преподавател по латино танци;

Цветанка Гергинова – хореограф и преподавател по съвременен танц и класически балет, арт директор на Студио за модерен танц G;

Димитър Желев – хореограф и преподавател по хип-хоп;

Рангел Вангелов – хореограф и преподавател по народни танци.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *