Гледайте сесията! Идват избори…

А ако не се интересувате от избори – пак гледайте сесия! Гледайте сесията, ако не сте ходили скоро на цирк или театър. В такива роли, циркови и театрални, се лутат, в неразбирането, дузина политици и обществени лица. Веднъж в месеца е, ако е редовна сесията, все с неразбиране и колода от реплики и дуплики на ръба на добрия тон и етикет. Всеки фокусира репликите си, интуитивно, по тема, по природата му присъщи – кой за театъра, кой за селата, за здравето или за цирка. И от време на време – проблясък – предложение за прекратяване на дебатите.

Дарение от 20 000 лева за ново място за игра на децата! Дарява ги евродепутатът Андрей Новаков. „Това е политика!“, подскочиха някои в залата. Е, пука им на децата за политиката! Ще има нова площадка в началото на алеята за Бачиново.

Преди да се стигне до уплахата с правене на предизборна кампания с дарение за детската площадка, уплашиха се от политика с властта на село. Вдигат заплатите на селските кметове. Даже ще имат и пари за бензин. Ама трябвало още по-големи заплати, за да е атрактивно селското кметство като месторабота не само за пенсионери. И по 1000 лева за събор. А в по-големите села и секретарка!

Тук, там дневният ред се посича от уточняващи въпроси от разбрали и неразбрали, от мотивирани и немотивирани реплики и мнения. Повече от половин час продължиха уточненията по проекти, които общината подготвя или изпълнява…

Иначе резултатите от гласуването: Дарението от 20 000 лева за детска площадка се прие, прие се и актуализацията на заплатите на кметовете; получи подкрепа и инициативата на кметска администрация по подготовка на проектни предложения и договаряне на средства от структурните фондове,; ще се търси фирма, която разделно да ни събира старите дрехи, които изхвърляме от гардероба; ще се бистри в детайли политиката на ски зона Картала и намеренията на новия инвеститор за догодина.

И още нещо по същество: д-р Владимир Таковски подаде оставка като председател и член на Комисията по здравеопазване към Общински съвет. Мотивът, с ирония или не, е политическата отговорност, която потърсиха, неперсонализирана, някои съветници заради създалата се ситуация с управлението на Болницата по онкология пред по-малко от месец.

И ако всичко това провокира интерес – гледайте запис от сесията. Ще видите с лице героите в цирка или театъра.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *