Трима от Пиринско в евролистата на ГЕРБ

Мария Габриел, Асим Адемов и Андрей Новаков са тримата от Благоевградска област в листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите на 26 май. Е, последният не е роден в Пиринско, а в Пазарджик, но си е наше момче. Кариерата на Новаков тръгна именно от Община Благоевград.

Бил на  300 лева заплата преди 4 години като пиар, а   в Брюксел управляваше 300 милиарда като преговарящ за европейските фондове. Андрей е пример как младите хора могат да успяват, казва за него кметът Атанас Камбитов.

Неуморен.

Подкрепя недоволството на българските превозвачи заради пакета „Макрон“ и протестира заедно с тях, представи нова европейска програма АLECO , стартира първата българска социална мрежа за села и градове – Selovoditel и т.н. и т.н..

По негова инициатива, ще бъде направена детска площадка край алеята на парк „Бачиново“. Със средствата, дарени от  Новаков, ще бъдат закупени и монтирани нови съоръжения за игра, отговарящи напълно на изискванията за безопасност. Площадката ще бъде обособена на мястото на съществуваща такава, в близост до блоковете на ул.“ Катина и Никола Хайдукови“, където в момента съоръженията са стари и в недобро състояние.

Еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество в Европейската комисия Мария Габриел е водачът на листата. Позицията на Габриел не е изненада, тъй като тя имаше най-много номинации от областните структури на ГЕРБ. Мария Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Хаджидимово.

Асим Адемов. Припомняме: Роден в гоцеделчевското село Дъбница. Работи като учител по български език и литература в Основно училище „Христо Ботев“, с. Долно Дряново, където след 20 години трудов стаж става директор на училището. През периода 2011 – 2015 г. е общински съветник от квотата на ГЕРБ в Общински съвет Гърмен. Заема длъжността заместник областен управител на област Благоевград от декември 2014 г. до февруари 2017 г. От 14 септември 2017 г. е член на Европейския парламент от ЕНП/ГЕРБ (8-ми Европейски парламент) замествайки  Мария Габриел, която е избрана за Еврокомисар по цифровизацията в Комисията Юнкер.

Ето и цялата листа на ГЕРБ и СДС за евроизборите:

 1. Мария Габриел (еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество)
 2. Андрей Ковачев (депутат в сегашния Европарламент)
 3. Андрей Новаков (депутат в сегашния Европарламент)
 4. Ева Майдел (депутат в сегашния Европарламент)
 5. Асим Адемов (депутат в сегашния Европарламент)
 6. Александър Йорданов (СДС)
 7. Лиляна Павлова (депутат в Народното събрание)
 8. Емил Радев (депутат в сегашния Европарламент)
 9. Ивелина Василева (председател на комисията по екология в Народното събрание)
 10. Марин Захариев (зам.кмет на община Смолян)
 11. Иво Ралчовски (доктор, собственик на очна клиника, общински съветник във Враца)
 12. Младен Шишков (депутат)
 13. Николай Диков (председател на общинската група на ГЕРБ в общински съвет Стара Загора)
 14. Камен Костов (зам.-областен управител на Сливен)
 15. Йоана Йончева Фильова (ново лице, идва от община Казанлък)
 16. Жечо Станков (зам.-министър на енергетиката)
 17. Илия Лазаров (главен секретар на СДС)

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *