Хайде при мечоците!

Не на шега на 1 април Паркът за танцуващи мечки ще отвори врати за посетители.

Много интересни факти на тема: „Митовете за кафявите мечки“ можете да научите в парка по време на обиколката с гид. За най-любознателните деца, знаещи отговорите на въпросите зададени по темата,след обиколката ще има награди.

Мечките ще приемат гости от 12 до 18 часа.

Мечоците вече се събуждат от зимния сън.

След събуждане от зимен сън се полагат специални грижи за захранването на всяка една мечка. Менюто включва огромно количество витамини, тъй като по време на 3-месечния си зимен сън мечките не са приемали никаква вода и храна. Марули и моркови, най-свежата зелена тревичка. След това ябълка, круша и т.н. до десетия ден, когато се включва и 1/3 хляб и така менюто постепенно расте до 20-ия ден, когато се минава на нормално хранене.

Мечките след събуждане от зимен сън не са много активни, тъй като самият процес на излизането от летаргия не става за 1 ден – те излизат, хранят се, след това намират слънчево място, където да си правят слънчеви бани и са доста мързеливи в началото.

На изключителен интерес се радват мечките в парка край Белица, бивши танцьорки. В пиковите дни през парка минават по 300, 400 посетители.

Много, различни, малки, млади и възрастни… това са посетителите в парка, които отклоняват 15-тина километра от главния път, за да отидат на гости при мечоците.

Освен, че мечоците са интересни за гледане, още по-интересна е историята им.

За около половин час оглеждате мечоците и разбирате какво ли не за тях. Входът е шест лева.

Заради богатото меню, заради осигуряването на храна, а и медицинските грижи и лечение, мечките в парка надвишават значително средната продължителност на живот на себеподобните им, които живеят в естествена среда.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *