…защото децата обичат книжките

Все още съвсем малки, а вече в библиотеката. Дечицата на „Вечерница“ бяха на библиотека, за да празнуват празника на книжката. 2-ри април е международен ден на детската книжка. 5-6-годишните от детска градина „Вечерница“ в Благоевград, съседи на Регионалната библиотека, напълниха Детския отдел и читалнята преди обед в празничния ден.

Децата за пръв път видяха толкова много книжки на едно място, разбраха, че могат и за у дома да си вземат, ако се запишат в библиотеката и имат читателска карта. Библиотекар от Детския отдел показа много книжки за животни, динозаври, приказки и книги-игри. Госпожите педагози, Низамова и Губерова, които водеха децата направиха кратка викторина с тях. Малчуганите в библиотеката гледаха и филмче – „Оле, затвори очички“ по приказката на Андерсен. И защото е празник, празник на книжката, хапнаха и нещо сладичко.

За празника на книжката в библиотеката бяха и по-големите. Четвъртокласници от Второ училище представиха театрална постановка по  приказката „Принцесата върху грахово зърно“. С прекрасни крал, кралица, принц, принцеса и разказвач в чудесни приказни костюми.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *