Не само ските са възможни още. И състезания има:

Цял ден по пистите под Тодорка има пързаляне. Състезателно. Провеждат се традиционните приятелски състезания по ски алпинизъм в Пирин планина за купа „Николай Проев – Пройката“. И кметът на Банско Георги Икономов е там със ските. Първият старт е даден в седем и половина. Стартовете са на Шилигарника.

В 18.00 е награждаването при  паметника на Пройката /ул.Гоце Делчев и ул. Хр.Чернопеев/,  пише www.strelka.bg и допълва: Ако не се състезавате в ски алпинизма, може просто да покарате още ски, съвсем на финала за сезона в България. Ако не се състезавате и не карате ски, пак има място и за вас. Планината е изключително красива и в този сезон.

Това е един от най-масовите стартове по ски алпинизъм на Балканите. Ски-рали Пирин се провежда всеки първи уикенд на април, а трофеят за победителя е Купа “Пройката”. Състезанията по ски-алпинизъм в България имат точна рождена дата. Това е 04.04.1968 година, а мястото – Пирин планина . Състезанието се провежда в рамките на зимната републиканска алпиниада състояла се от 31.03 до 05.04.1968 с център х.Вихрен. Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *