Отборно за чистотата:

Ако си с жълта фланелка, значи обичаш да ти е чисто. И ти пука за Благоевград. Да е чист и зелен. Ако не си намерил време днес, може и утре. Може и другата събота-неделя. Благоевград е един отбор. Започна много масово и успешно съвсем нашата си, местна, благоевградска кампания  „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Много се събраха за началото на кампанията, което начало всъщност се превърна в истински празник. С музика, усмивки, добро настроение. А за да чистим – съвсем не е трудно, нито неприятно. Инициаторите да се обединим около чистотата и уюта, община Благоевград, с подкрепата на много спонсори, осигуриха всичко, каквото трябва за чистене и подреждане: чували, ръкавици, даже боя за разкрасяване… и всички, които се захванат – влизат в отбора: отборът с жълти фланелки със зелено дръвче нагоре и надолу с главата – логото на кампанията.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри официално инициативата на площад „Македония“. Там бяха, отборно и председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, омбудсманът доц. Валентин Василев, заместниците на кмета,  децата от „Престо“, много благоевградчани.  „Благодаря Ви, че припознахте и подкрепихте кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ и отделихте от свободното си време. Благодаря и на нашите партньори от „Метро“, „Mr. Bricolage“ и “Еко Партнърс”, които застанаха зад идеята и ни помагат. Нека заедно направим така, че нашият град да бъде по-чист, по-привлекателен, по-спретнат. Нека заедно дадем пример не само на нашите деца,а  и на тези, които замърсяват. И ако малка част от тези, които не пазят чисто, се променят това би било  успех. Аз съм сигурен, че ще успеем! Сигурен съм, че всички ни обединява едно – обичта към нашия град. Днес обичаме Благоевград повече от вчера, а утре ще го обичаме повече от днес“, приветства всички, прегърнали „Благоевград чист и зелен“ кметът Камбитов.

Много жители на Благоевград се включиха в пролетната кампания на Община Благоевград и допринесоха, с труда си, за по-чист град. Доброволци, в отбор с кмета Камбитов, почистиха коритото река Благоевградска Бистрица.

Дамите от Съвет на жените успяха да преобразят двора на болницата в по-приветливо място. Те приспособиха стари автомобилни гуми в красиви саксии, с много цветя. Изчистиха целия терен в двора на болницата и облагородиха зелените площи.

Служители на общинска администрация се обединиха в идеята да почистят табелите на входа на Благоевград.

Стотици граждани излязоха пред домовете си и облагородиха зелените си площи, като засадиха растения и почистиха прилежащи части.

Имаше и преминаващи, които импулсивно се включваха в кампанията, в името на по-чист и по-зелен град.

Много места вече са почистени.

Събраният отпадък бе поставен  до контейнерите предназначени за целта. Десетки благоевградчани решиха да събират разделно и да рециклират, като събраните отпадъци бяха оставени до контейнерите за разделно събиране.

Излез и в неделя, или следващата събота-неделя. Кампанията продължава. Всичко необходимо за чистене и озеленяване можете да намерите в шатрите на „Благоевград чист и зелен“ в центъра и по кварталите. От там може да вземете лопати, метли, чували, ръкавици, градински инструменти, даже и тениски и шапки с логото на кампанията, както и разсад- рози, вистерия, хибискус, люляк и други.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *