Цветотерапия за болните:

Жени от Благоевград помагат на медици, лекуват болни с „цветотерапия“. Благоевградчанки са амбицирани да превърнат двора на болницата в цветна градина. Втори ден дамите чистят, боядисват, садят, окопават… те са сред най-активните, оказа се, в кметската инициатива „Благоевград –чист и зелен“. Тази и следващата събота и неделя е организираната инициатива по почистване, като има осигурено всичко необходимо – от чували и ръкавици, до пейки и фиданки.

Много се включиха и днес в чистенето и подреждането на дворчета и градинки. Най-масови бяха усилията за чист и зелен Благоевград в двора на болницата. Жените продължиха да боядисват стари автомобилни гуми, които да превърнат в цветни саксии.

Ако сте пропуснали шанса за почистване вчера и днес, може да се включите следващата събота-неделя. От шатрите, разположени най-близо до вас може да вземете всичко необходимо. За най-чистотните ще има и награди. В неделя, 14-ти април, от 16.00 часа, на площад „Македония” ще бъдат връчени и ваучери за пейки на тези, които са събрали най- много лайкове на снимките си във фейсбук страницата https://www.facebook.com/events/471194166751503/ .

Целта на  инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ е да се превърне в традиционна и да ни научи на уважение към природата. Идеята е да покажем на децата ни колко важна е тя за нашето здраве и колко ценно е това да я пазим чиста. Нека се обединим и заедно да почистим местата около домовете си, пред входовете си, близките паркове.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *