Бис от софиянци за наш спектакъл

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград  срещна своята публика и в София. „Портретът на Дориан Грей“ оживя на сцената на Театър „Азарян”.

След дълго чаканата и успешна премиера неделната вечер  заслужено завърши с дълги аплодисменти за актьорите.

Билетите за представлението бяха разпродадени за няколко дни и това наложи програмирането на следваща дата в НДК (4 юни), за всички зрители, които останаха без билети за неделната вечер.

Софийската премиера на спектакъла е част от стратегията на Театър „Азарян” да бъде сцена за столични премиери на едни от най-значимите нови извънстолични представления.

Премиерното заглавие, по романа на Оскар Уайлд категорично се превърна в топ събитие за Благоевград и региона и очевидно ще се играе регулярно в столицата, поради огромния интерес към заглавието, постановъчния и актьорски екип.

Блестящата игра на Севар Иванов доказа правилния избор през месец октомври, когато той пребори над 70 кандидата в кастинг за ролята, а неговият партньор Калин Врачански, в ролята на Лорд Хенри, за пореден път пленява сърцата на публиката.

Представлението се играе в Благоевград на 15 април, а билетите са в продажба на касата на театъра.

Един магически портрет започва да старее, докато младежът, нарисуван на него, запазва красотата и очарованието си. Но каква е цената на вечната младост? Заслужава ли си да спечелиш целия свят, ако погубиш душата си?

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград  и Община Гоце Делчев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *