На Кулата всичко е спокойно

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ни увери, че на Кулата всичко е спокойно, както и на останалите гранични пунктове. Той  заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, главния секретар на МВР Ивайло Иванов и заместник-директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ старши комисар Стоян Иванов инспектираха граничната охрана в района на ГКПП Кулата и буферната зона с Гърция.

Тук бяха още и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на Бригадно командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев, областният управител Бисер Михайлов, директорът на ОД МВР Благоевград старши комисар Николай Хаджиев.

Българското правителство не е приемало и няма да приема политика на разселване на мигранти било от Западна Европа, било от съседни държави, заяви още министърът при посещението си в района на ГКПП – Кулата.

„Гранична полиция“ и Министерството на отбраната са взели всички необходими мерки за предотвратяване на масово нахлуване на българска територия.  Основният маршрут на мигрантите е от Гърция към Република Северна Македония и Албания и оттам към Западна Европа, но има информации, че се обсъжда като алтернативен маршрут да се използва и България. Към момента няма непосредствена опасност за страната ни, като същевременно са взети всички необходими предварителни мерки, увери Каракачанов.

В момента на българо-гръцката граница няма военнослужещи, но в постоянна готовност са около 300 военнослужещи от Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *